Plaswekker & Broekjes

Rodger draadloze plaswekker

De draadloze plaswekker bestaat uit een ontvanger en een zender. De ontvanger, ook wel wekker genoemd, wordt in het stopcontact geplaatst en de zender op een sensorbroekje. De plaswekker heeft 8 verschillende wekgeluiden en een volumeregeling. Voor de vaste slapers zelfs tot ruim 80 decibel. Het is een eenvoudig en kindvriendelijk hulpmiddel bij het oplossen van het bedplasprobleem.

Uit onderzoek is gebleken dat een wekker met verschillende geluiden een positieve invloed heeft op de training. Het wisselen van het wekgeluid verhoogt de gevoeligheid om wakker te worden van de wekker en na enige tijd ook om wakker te worden van een volle blaas.

Uw kind draagt een onderbroekje met daarin niet zichtbare draadjes. Op het broekje wordt een klein zendertje geklikt en de ontvanger in het stopcontact geplaatst. Als uw kind een paar druppeltjes plast, geeft het zendertje een signaal aan de ontvanger (wekker), waardoor uw kind gewekt wordt. Zo traint uw kind om het signaal van een volle blaas te herkennen en zal binnen enkele weken van het bedplasprobleem verlost zijn. De zender is zo gemaakt dat deze niet reageert op transpiratie.

Hoe werkt de plaswekker?

In deze video wordt uitgelegd hoe de Rodger plaswekker werkt en hoe je de plaswekker moet bedienen. 

Ga maar voor meer video's op het Rodger YouTube kanaal.

Hygiëne

Uit hygiënisch oogpunt is deze plaswekker niet te huur, maar uitsluitend te koop. Let op! De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de plaswekker slechts éénmalig, daarom is koop raadzamer, want heeft u de plaswekker weer nodig in verband met een terugval, dan is deze direct weer te gebruiken. Bestel de basisset, of kies uit één van onze voordeelpakketten.

Sensorbroekjes

Standaard zitten er twee katoenen sensorbroekjes in een plaswekkerset. Deze kunnen uitgewassen worden in de wasmachine op 60 graden en mogen in de droger en centrifuge. Eventueel kunnen extra sensorbroekjes worden besteld, zie onze voordeelpakketten. De broekjes zijn te verkrijgen in het wit, blauw, rood, groen en lila.

De plaswekkerbroekjes zijn leverbaar in de volgende maten:
104 - 116 - 128 - 140 - 152 - 164 - 176 - 188
Dames L en XL, Heren L, XL en XXL

Begeleiding

Mocht u tijdens de plaswekker training behoefte hebben aan begeleiding of specifieke vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met onze helpdesk. Deze is te bereiken via 0541-351449 of info@rodger.nl.

Plaskalender & stickervel

De plaskalender is een handige en leuke manier om samen met uw kind bezig te zijn met de plastraining. Als uw kind 's nachts droog is geweest, wordt het kind beloond met een stickertje die hij/zij zelf op de kalender mag plakken. Het gebruik van de plaskalender werkt zeer motiverend.

De plaswekker Startset

  • zender
  • ontvanger (wekker)
  • 3 sensorbroekjes (uitwasbaar)
  • gebruiksaanwijzing
  • plaskalender
  • stickervel

Vergoeding Zorgverzekeraars: Komt u ook in aanmerking? Klik hier!