Blog

Blog: Helemaal niet erg!

Door Patricia

Onze zoon Vince was 4 jaar geleden overdag zindelijk, met zijn 2-jarige leeftijd ging dat best rap. Wat is normaal? Dat wisten wij zelf ook niet zo goed, het was tenslotte ons eerste kindje. Na 2 weken waren ook de avonden steeds droog, dat merkten we op in zijn luiertje. Als 2 trotse ouders beloonden we hem met een cadeautje wat hij mocht uitzoeken, en natuurlijk slapen zonder luier.

Dat ging goed zo’n half jaar, tot het daarna mis ging. Het bedplassen kwam weer terug. Wat niet bij een nacht bleef maar elke nacht was het raak. Goed, hij was nog maar 3 jaar en hadden er geen haastige spoed bij, dus we lieten het even op zijn beloop. Uiteraard probeerden we wel wat dingetjes zoals hem laten plassen voor naar bed gaan en minder te laten drinken, we hebben samen een stickervel gemaakt. Maar niets was minder waar en hielp soms misschien maar 1 a 2 dagen en toen ging het weer mis! Hij was vaak bang om naar beneden te gaan alleen, en zei dat hij niet wakker wordt. Wij zijn nooit boos geweest, hij kan er niets aan doen onze kanjer.

Maar nu zijn we 4 jaar verder Vince is nu 6 jaar, een hoop wassen verder en een hoop traantjes verder, Vince heeft het er moeilijk mee gehad, elke keer weer die luier aan, "Luiers zijn voor baby's" maar toch wist hij dat hij er niets aan kon doen, wij deden wat we konden praten, praten en nog eens praten. Uitleggen dat het niet erg is en dat het goed komt. Zo hebben we voor ons gevoel alles gedaan, advies van de huisarts gevraagd en tips toegepast.

"Luiers zijn voor baby's"

 
De laatste tijd was Vince 4 of 5 dagen droog en toen ging het weer mis, weer een week nat, ik zie het als een begin. Ik schreef een blog over onze situatie en werd benaderd door Rodger, ik kende dit concept niet (een plaswekker) nog niet eerder van gehoord. Dit leek ons een kans een kans op het verbeteren en vooral een kans om Vince te helpen!

Wij kregen een mooi pakketje binnen, met daarin 2 broekjes en een plaswekker. Duidelijk hoe je deze moet gebruiken. Vince keek zo uit naar dit pakketje hij vroeg er elke dag om (mama wanneer komt die plaswekker?) blij dat hij was toen die binnen kwam! Hij moest meteen die avond aan.

De eerste keren schrok hij enorm van het geluid en werd hij juist overstuur wakker, waardoor hij al geplast had, Maar na een paar dagen gingen we samen kijken voor een nieuw geluidje en deden we hem ook wat zachter. Dat ging al beter, we hebben even 2 dagen gehad dat de wekker af ging zonder dat er iets gebeurde, Vince is daar enorm van geschrokken en hebben we het even een weekje stopgezet. Maar na die week vroeg hij zelf weer naar zijn wekker, Samen weer in gesteld en gaan met die banaan, na nog 3 keer een ongelukje is Vince inmiddels nu een week droog in de nacht, hij gaat zelf naar de wc voor het wekkertje! Wauw wat is hij trots en wat zijn wij trots! Sinds 2 dagen slaapt hij zonder luier.

Hij is trots dat hij nu geen luier om heeft, je ziet aan zijn koppie hoe trots hij is en dat is het mooiste om te zien! Wij gaan nog even door met alleen het onderbroekje en wekkertje, tot het goed gaat over 1 a 2 maandjes, dan stoppen we met het plaswekkertje!

Dankjewel Rodger! Ik kan dit iedereen aanraden liefs Patricia (@pure_momlife__)


 

Blog: Sam en het plas-taboe!

Door Sabien Verschuur

Waar zal ik beginnen, onze lieve Sam is volgens mij al vanaf zijn 2de zindelijk overdag maar snachts was dat nog niet, toen der tijd natuurlijk helemaal niet erg, want hij was nog jong en een jongen. Jongens zijn nm over het algemeen wat later daarin. Dus geen stress hier. De jaren kropen voorbij maar Sam bleef snachts echt nog flink plassen. Het maakte geen drol uit of we hem om 23.00 uur wakker maakte, hij deed keurig een plas op de wc maar de volgende ochtend was hij alsnog nat. Ach komt wel dachten we. 

Maar op een gegeven moment merkte ik dat het toch wel een beetje gek was voor hem. Vriendjes/vriendinnetjes waar hij wel is bleef slapen hoefde geen luier om... ik heb het maar niet over de scheve gezichten van die ouders, want dat boeit me echt totaal niet, maar toen een vriendinnetje vorige week hem aandachtig bleef aankijken toen hij vertelde dat hij nog een luier om had snachts was de maat vol voor me. Het toeval was dat ik vlak daarvoor op Facebook een plasalarm tegen kwam.

Het wekte mij nieuwsgierigheid. Wilde het bijna kopen van die mevrouw maar dacht laat ik het eens goed gaan uitzoeken. Ik kwam erachter dat heel veel verzekeringen het vergoeden! Kijk dat is fijn. En ja hoor, ook de onze. Oké bestellen die handel dus.

"Ik kwam erachter dat veel verzekeringen het vergoeden! Kijk dat is fijn."

 
De volgende dag kwam het binnen. Het setje bestond uit 2 mooie boxers, een sensor die aan het broekje geklikt moet worden en een alarm en een beloningssysteem dmv een kalender met stickers.

Oké, hoe werkt het precies;

In de broekjes zitten sensors die wanneer het kind plast een signaal afgeven aan het alarm en je raadt het al, dus gaan loeien. Op deze manier leert je kind een volle blaas herkennen. Oke, grappig. Mij benieuwen. Baat het niet dan schaadt het niet. En dus gingen we vol goede moed aan de slag. De eerste nacht was hilarisch. Sam had zijn broekje aan, sensor eraan geklikt en alarm in het stopcontact. (Had een luier over het broekje gedaan want steeds een nat bed zag ik niet zitten, oké, Check, kom maar met die nacht.

Toen ik wakker werd dacht ik meteen, hu geen alarm…. ik greep naast me….. (Sam mag bij mij in bed slapen als Danny er niet is) en voelde een dikke volle luier…. shit das balen!!! Maar hoe kan dat nou??? Wat blijkt….. ik had het alarm “AAN” moeten drukken. Stom!!! Maar goed, op naar de volgende nacht. En dus gingen we de volgende avond er weer voor, alles check, broekje aan, sensor eraan, luier erover heen en alarm aan.

En ja hoor, midden in de nacht ging dat geweldige alarm, Sam! Sam! wakker worden. Je moet plassen. Hij werd ook zelf meteen goed wakker, hij had uiteraard zijn blaas al volledig leeggemaakt in zijn luier maar toch naar de wc, nog even geplast en schone spullen aan. De volgende nacht ging het al beter want hij was niet nat nat als de nacht ervoor. De 4de nacht was zo bijzonder, hij werd zelf wakker snachts is gaan plassen en er is geen alarm gegaan. Hu geen alarm? Droog? Wauw! Het werkt dus echt. Mama, ik ben vannacht wakker geworden om te plassen en ben zelf naar de wc gegaan. Hu? Serieus! Wauw. Toen weer even 2 nachten paar druppeltjes in zijn onderbroek maar de luier bleef droog! En toen ineens….. geen enkel druppeltje meer…. we waren een week bezig!!!

Vrijdag zijn we 2 weken bezig, en maandag op dinsdag durfde we zelfs de luier en het alarm broekje weg te laten…. hij wilde graag zijn eigen onderbroekje aan en wederom weer droog!

We kunnen dus wel zeggen dat dit echt werkt! Ik ben zo ongelooflijk blij en trots op hem! Wij zijn officieel van het luiertijdperk af! Yes!!!!

Check even hoe blij en trots deze kanjer is! Als beloning een mooie Hatchimal gekregen! Voor iedereen die twijfelt, dit is echt top! Wij hebben het bij Rodger besteld. Volgens div websites zou het voor iets oudere kinderen goed te doen zijn maar ik vind het vanaf 5 jaar zeker goed te doen! En eigenlijk wil ik met deze blog benadrukken voor anderen dat het geen schande is als je kind voor een bepaalde leeftijd iets niet volgens de boekjes doet! Praat erover met elkaar, deel het! Taboe’s zijn niet nodig!

Liefs Sabien

Deel ook je ervaring met ons!

Wij willen graag van je horen hoe onze producten bevallen en hoe de plastraining is verlopen! Deel je verhaal met ons maar ook vooral met ouders die nog op zoek zijn naar een oplossing tegen bedplassen. Stuur je ervaring via ons contactformulier.

Populaire Productcategorieën